ЧАСОВИ ПО ЈОГА во текот на ЈУЛИ и АВГУСТ

Напредни групи:

Понеделник и среда:   20:10 - 21:20 и 21:30 - 22:40

Вторник и четврток:   9:30 - 10:40 и 18:45 - 19:55

Почетно-средна група:

Вторник и четврток: 20:10 - 21:20


Информации на тел:  071 778 048. Билјана Павлова

 Одржан СЕМИНАР со ЛИДИЈА ГЕОРГИЕВА

9 - 12 јуни 2016,  Хотел „Куќа на уметноста“ - с. Кнежино, Кичево


Тема:

ЈОГИСКА ФИЛОЗОФИЈА

ПРОГРАМА


ТЕОРИЈА – ПРЕДАВАЊА:


 • Јога – историја, филозофија, јогата денес

 • Џнана јога – Кој сум јас? Која е мојата цел во животот?

 • Раџа јога – Патанџали: Осум степени практика до просветлување.   Морално-етички правила

 • Карма јога – Преку дејствување до ослободување

 • Бакти јога – Девоција – достигнување на божественото; спознавањето на љубовта е вистинска духовност


ПРАКТИКА:


 • Медитација – приближување до интуицијата, внатрешен мир, спознавање на личната снага, отворање кон љубовта и сочувството

 • Асани (телесни положби), пранајама (техники на дишење) и релаксација.
  Карма јога – практична работа, чистење

 • Изразување на емоциите – ослободување на блокадите, слобода на дејствување и посреќно живеење

   

  Фотографии

ОДРЖАНИ НАСТАНИ:

ЈОГА Семинар

 

со ЛИДИЈА ГЕОРГИЕВА

 

2 и 3 април 2016, Јога центар - Тафталиџе, Скопје

Љубов или страв?
 – Одберете кому ќе му служите!

 

Добро е постојано да се прашуваме дали сакаме со страв да чекориме низ животот ограничувајќи си ги своите можности, или, и покрај сѐ, ќе ја собереме целата своја храброст за да ѝ се препуштиме на љубовта и да веруваме дека нашите соништа може да станат реалност. 

 

 

 

 

Драги практиканти,

Ви посакуваме да го отворите своето срце

за новите нешта кои што чекаат
да Ве израдуваат!

 

Среќни празници!

janesandanski

Семинар со ЛИДИЈА ГЕОРГИЕВА:

22 ноември, 2015, Јога центар Тафталиџе, Скопје

 

МЕДИТАЦИЈА

Остварување на сонот на вашата душа

 

СЕМИНАР со ЛИДИЈА ГЕОРГИЕВА:

Дата:    15 - 18 октомври, 2015
Место:  хотел МОЛИКА, Битола

ИЗРАЗУВАЊЕ НА ЕМОЦИИТЕ –
Пат кон внатрешниот мир


Проверете дали НАВИСТИНА знаете што сакате!
Имате храброст тоа да го остварите 
Живејте го своето вистинско ЈАС

ПРОГРАМА: АСАНИ, ПРАНАЈАМА (ТЕХНИКИ НА ДИШЕЊЕ), МЕДИТАЦИЈА, РАЗГОВОРИ И ПЕШАЧЕЊЕ ВО ПРИРОДА.

 

SEMINAR with LIDIJA GEORGIEVA:

Date:    15th – 18th October, 2015
Place:  Hotel MOLIKA, Bitola

EXPRESSION OF EMOTIONS –
Path to inner peace

 
Live Your True Self

PROGRAM: ASANAS, PRANAYAMA (BREATHING TECHNIQUES), MEDITATION, TALKS AND WALKS IN THE MOUNTAIN.

СРЕДНИТЕ И НАПРЕДНИТЕ ГРУПИ
ПРОДОЛЖУВААТ СО ЧАСОВИТЕ ПО ЈОГА ОД
1-ВИ СЕПТЕМВРИ ВО СВОИТЕ РЕДОВНИ ТЕРМИНИ
КОНТАКТ ТЕЛ. 071/ 778 048 (БИЛЈАНА ПАВЛОВА)

INTERMEDIATE AND ADVANCED GROUPS
CONTINUE WITH YOGA CLASSES
FROM 1-ST OF SEPTEMBER IN THEIR REGULAR TIME
CONTACT TEL. 071/ 778 048 (BILJANA PAVLOVA)

Часови по јога со Лидија Георгиева во текот на еднонеделниот семинар со Владо Илик, Семеен поредок на љубовта, 22 - 29 август 2015, Зларин, Хрватска.

Yoga classes with Lidija Georgieva during the week-long seminar Family Constellations - Order of Love with Vlado Ilic, 22 to 29 August 2015, Zlarin, Croatia.

View the embedded image gallery online at:
http://yoga.mk/#sigProGalleria07ab4d17b4

Лидија Георгиева учествуваше на семинарот на Станислав Гроф „Transpersonal Training (GTT)“, модул „Психа и Ерос“ што се одржа од 1 – 6 септември 2015 година во Словенија.

Lidija Georgieva participated in the Stanislav Grof seminar – Transpersonal Training (GTT), modul “Psyche and Eros”, 1-6 September 2015, Slovenia

View the embedded image gallery online at:
http://yoga.mk/#sigProGalleria9caa65b017

Часови по јога со Лидија Георгиева во текот на Валдорфскиот камп на островот Олиб, Хрватска
Август 2015
Учесници од Хрватска, Австрија, Белгија, Италија и Израел

Yoga classes with Lidija Georgieva during the Waldorf camp on the island of Olib, Croatia
August 2015
Participants from Croatia, Austria, Belgium, Italy and Israel

View the embedded image gallery online at:
http://yoga.mk/#sigProGalleria0c8c34aa09

Нашите наставници

Лидија Георгиева
Го основа (1996) и го води Јога центарот - Тафталиџе, Скопје
Јана Малинова
Инструктор по јога
Билјана Павлова
Асистент во Јога центарот - Тафталиџе, Скопје
Зоран Ангеловски
Асистент во Јога секцијата
- Куманово

Уште повеќе

Култивирајте ги повисоките инстинкти!

 

Јогата е уметност на живеење. Способност да се биде во контакт со себе и да се воспостави хармонија во животот, баланс меѓу активностите и одморот, меѓу стресот и релаксацијата, меѓу надворешното и внатрешното.

Јогиската практика (садана) ја развива способноста да ја вратите изгубената рамнотежа која моментално ја губите или, некогаш, потполно ја заборавате.