Вежбање во природа, долги прошетки и медитации на планинските ливади
10 – 13 јуни 2021, хотел „Молика“, Пелистер, Битола

Со ЛИДИЈА ГЕОРГИЕВА

Тема:

Свесност за сѐ присутноста
– енергија и свест –

ПРОГРАМА:

ТЕОРИЈА – ПРЕДАВАЊА:

 • Свесност за сѐ присутноста: енергија и свест = пракрити и пуруша
 • Концептот на атман (индивидуалната свест) и браман (универзалната свест)
 • Отпуштање (мисли, емоции, состојби, верувања, убедувања…) – пат до себе спознавањето
 • Прифаќање и не врзување (ваирагија) – пат за среќно живеење

ПРАКТИКА:

 • медитации:
  – Освестување на енергетските центри
  – Трансформација на енергијата од ниски (страв, тага, бес, немоќ…) во високи вибрации (љубов, емпатија, помагање, почитување, благодарност)
 • Асани (телесни положби), пранајама (техники на дишење) и релаксација.

Место:
Хотел „Молика“ – Пелистер, Битола
Се наоѓа на 1350 м.н.в., сместен во борова шума, молика.

ЦЕНА НА ЕДЕН ПОЛН ПАНСИОН ЗА ЕДНО ЛИЦЕ:

 • 1550 ден. во еднокреветна соба
 • 1420 ден. во двокреветна соба

За сместувањето плаќате директно во хотелот. 

МЕНИТО ВО ТЕКОТ НА СЕМИНАРОТ Е ВЕГЕТАРИЈАНСКО.
Не е дозволено консумирање на алкохол.

ВРЕМЕТРАЕЊЕ: Семинарот ќе започне во четврток, 10 јуни, во 18ч. и ќе заврши во недела, 13 јуни, попладне (околу 16ч.).
Почнуваме со работа во 7 часот наутро и работиме активно во текот на целиот ден. Околу 22 часот работиме вечерни медитации.

Пријавувањето е со уплата на  КОТИЗАЦИЈА ЗА СЕМИНАРОТ:

 • 3700 денари за редовните членовите до 4 јуни 2021
 • 4200 денари за редовните членовите по 4 јуни 2021
 • 4700 денари за други учесници до 4 јуни 2021
 • 5200 денари за други учесници по 4 јуни 2021

Ако учеството се откаже, се задржува 50% од котизацијата.
Превозот е со сопствени автомобили или со такси.
Информации на: Тел:  071 23 87 85 или:  info@yoga.mk