Вежбање во природа, долги прошетки и медитации на планинските ливади

 со ЛИДИЈА ГЕОРГИЕВА

16 – 19 јуни 2022, хотел „Молика“, Пелистер, Битола

Тема:
БАКТИ ЈОГА – ЈОГА НА ЉУБОВТА

„Љубовта е живот без страв.“ д-р Џералд Џ. Џамполски

„За мене постои само патување по патиштата кои имаат срце. И единствен достоен предизвик е тој пат да се помине во целост, до крај.“

– Дон Хуан (Карлос Кастанеда)

 

ПРОГРАМА:

 ТЕОРИЈА – ПРЕДАВАЊА:

 • Бакти јога – Божествена љубов
 • Љубовта е основа за добро здравје, радост, креативност, успешен живот, виталност и долговечност
 • Предизвик е да останете на патот на љубовта и во мир на сред немирот околу вас.
 • Бидете храбри да го правите тоа што го сакате и ве облагородува, Животот ќе ве поддржи.

практикa:

 • Бакти медитација – освестување на божественото во нас и соединување се Божествената љубов.
 • Асани (телесни положби), пранајама (техники на дишење) и релаксација. Ќе вежбаме надвор, во природа.
 • Карма јога – практична работа, чистење

  

Хотел „Молика“ – Пелистер, Битола
Се наоѓа на 1350 м.н.в., сместен во борова шума, молика.

ЦЕНА НА ЕДЕН ПОЛН ПАНСИОН:
1820 ден. во еднокреветна соба       1520 ден. во двокреветна соба

За сместувањето плаќате директно во хотелот. 

МЕНИТО ВО ТЕКОТ НА СЕМИНАРОТ Е ВЕГЕТАРИЈАНСКО.

Не е дозволено консумирање на алкохол.

ВРЕМЕТРАЕЊЕ: Семинарот ќе започне во четврток, 16 јуни, во 18ч. и ќе заврши во недела, 19 јуни, попладне (околу 16ч.).
Почнуваме со работа во 7 часот наутро и работиме активно во текот на целиот ден. Околу 22 часот работиме вечерни медитации.

Пријавувањето е со уплата на  КОТИЗАЦИЈА ЗА СЕМИНАРОТ:

 • РАНА ПРИЈАВА до 13 мај – 3500 ден. за редовните членовите;

 – 4200 ден. за други учесници.

 • 4200 денари за редовните членовите до 3 јуни 2022
 • 4700 денари за редовните членовите по 3 јуни 2022
 • 4900 денари за други учесници до 3 јуни 2022
 • 5400 денари за други учесници по 3 јуни 2022

Ако учеството се откаже до 10 јуни 2022 се задржува 50% од котизацијата, а по 10 јуни 2022 се задржува 70% од котизацијата.

Превозот е со сопствени автомобили или со такси.

Информации на: Тел:  071 23 87 85 или:  info@yoga.mk