Разберете се себеси и светот што го создавате

Напредна јога

со Лидија Георгиева

Јога за почетници

со Кети Едровска Исајловска

Нашите курсеви

tree pose
Јога за почетници
tree pose
Напредна јога
tree pose
Јога за трудници
tree pose
Јога за сениори

Што е јога?

Јогиската практика ја проширува свесноста и ве води кон состојба на внатрешен мир, кој е извор на знаење и витална енергија.

Јогата ја практикуваме за да се разбереме себeси и светот што го создаваме.

 

Природно низ животот созреваме и стануваме помудри, а јогата е систем што го насочува и помага личниот развој и наоѓањето на одговорите на прашањата што си ги поставуваме.

 

"Поради природата на мојата работа и неправилното држење на телото имав болки во половината и вртоглавици поради искривување на вратот. Само со еден месец јога вежби, болките се намалија, а вртоглавиците скоро исчезнаа. Се чувствувам многу подобро. Од друга страна, медитациите и техниките на дишење ми помогнаа да ја одржувам концентрацијата во текот на целиот ден и успешно да ги завршувам сите обврски."

Цвета Брезовска

“Јога часовите ми ја вратија слободата, ми ги прочистија мислите и ми дадоа сила и упорност да се изборам во најтешките времиња„

Ана Илиевска

"Благодарна сум што имав можност да практикувам јога веќе 30-ина години наназад. Имавме среќа ова учење да дојде и во Македонија и на голем дел од нас да ни го подобри квалитетот на животот. Продлабочувајќи ја поврзаноста меѓу нашиот ум и тело, јогата подлабоко нѐ поврзува и со светот во кој се наоѓаме, и со изворот од каде што доаѓаме."

Галина Димитрова

"Задоволство, енергија на телото, ми ја развива самосвеста и, најважното внатрешен мир и спокојство."

Сандра Лазаревска

"Јога вежбите, техниките на дишење сигурно делуваат на умот. Со тек на време тоа го препознав како се поголема присутност на смиреност, концетрација и енергија во извршување на секојдневните обврски"

Билјана

Следете ги новостите

РАБОТИЛНИЦА ЗА СЕМЕЈНИ КОНСТЕЛАЦИИ

РАБОТИЛНИЦА ЗА СЕМЕЈНИ КОНСТЕЛАЦИИ

И МЕДИТАЦИЈА ЗА ИНТЕГРАЦИЈА НА СТЕКНАТИТЕ УВИДИ ВО СЕКОЈДНЕВИЕТО   Во Јога центарот – Тафталиџе, Скопје Ја води Лидија Георгиева 27 и 28 април...

Започни го твоето јога патување денес!