Повеќе за нас

Основано во 1996 година под водство на Лидија Георгиева, јога центарот е место каде што може да се дружите со луѓе кои трагаат по нови сознанија, кои учат како да се носат со животните искушенија, кои може да ве поддржат и охрабрат во моменти кога го губите еланот.

Богатството на Центарот се неговите практиканти и сите нивни мали и големи победи: постигнат внатрешен мир, нови пријателства, надминување на здравствените проблеми, зголемена виталност, поголема толерантност, повеќе елан за работа, ведрина.

 

Нашата мотивација е да се поттикнува личниот развој.

Среќни ученици

Години постоење

Број на часови

Јога учители

Нашата стручност

Јога центарот поттикнува духовна благосостојба која ни овозможува да сме восхитени од животот, полни со ентузијазам, љубов и радост! Поврзани со другите и светот што нѐ опкружува.

Помага да пронајдеме внатрешна рамнотежа во секојдневието, да го подобриме здравјето, да се урамнотежи умот и да се поттикне љубовта, за себе, за другите, за планетата.

Нашите учители

Лидија Георгиева
Кети Едровска Исајловска

"Поради природата на мојата работа и неправилното држење на телото имав болки во половината и вртоглавици поради искривување на вратот. Само со еден месец јога вежби, болките се намалија, а вртоглавиците скоро исчезнаа. Се чувствувам многу подобро. Од друга страна, медитациите и техниките на дишење ми помогнаа да ја одржувам концентрацијата во текот на целиот ден и успешно да ги завршувам сите обврски."

Цвета Брезовска

“Јога часовите ми ја вратија слободата, ми ги прочистија мислите и ми дадоа сила и упорност да се изборам во најтешките времиња„

Ана Илиевска

"Благодарна сум што имав можност да практикувам јога веќе 30-ина години наназад. Имавме среќа ова учење да дојде и во Македонија и на голем дел од нас да ни го подобри квалитетот на животот. Продлабочувајќи ја поврзаноста меѓу нашиот ум и тело, јогата подлабоко нѐ поврзува и со светот во кој се наоѓаме, и со изворот од каде што доаѓаме."

Галина Димитрова

"Задоволство, енергија на телото, ми ја развива самосвеста и, најважното внатрешен мир и спокојство."

Сандра Лазаревска

"Јога вежбите, техниките на дишење сигурно делуваат на умот. Со тек на време тоа го препознав како се поголема присутност на смиреност, концетрација и енергија во извршување на секојдневните обврски"

Билјана

Започни го твоето јога патување денес!