Вовед во Новата Година со Јога и Медитација: Проширете ги вашите Граници и Отворете се за Нови Почетоци

Дек 26, 2023

Драги наши членови и пријатели на Јога центар Лидија Георгиева,

 

Со една искрена и позитивна енергија, ви го посакуваме мир, љубов и радост во најавата на новата година. Со еден впечатлив цитат од Јога сутрите на Патанџали, сакаме да ве водиме на патеката на визијата и инспирацијата, каде вашиот ум ги преминува сопствените граници и креира нов свет на можност и прекрасен раст.

 

“Кога ќе се инспирирате од некоја голема цел, извонреден проект, сите ваши мисли ги кршат сопствените граници. Вашиот ум ги надминува ограничувањата, вашата свест се шири во сите можни насоки и вие влегувате во еден нов, голем и прекрасен свет.”

 

Со настанувањето на новата година, се отвараат и вратите кон нови можност, можеби и кон нов начин на живот. Личното и духовно обновување станува можно благодарение на почетокот на новите денови. Во ова време, мислите и вдишувањата се усмерени кон цели што нè надминуваат и водат кон исцелување и целосност.

Мудрите зборови на духовни лидери и учителите, поставени во вековите минати, стануваат наш сопатник во оваа нова авантура. Тие не се само зборови, туку светилки кои несвесно нè осветлуваат. Ве покануваме да ги разгледате овие пораки, овие искази за надежта, растењето и сознавањето, како водичи во вашиот личен раст и развој.

 

Сега е време да се предадеме на трансформативната моќ на медитацијата. Новогодишната медитација не е само традиционален обичај, туку и моќно средство за стартување на нов животен циклус. Преку медитација, се отплетуваат влакната на стресот, се отвара простор за внатрешна мирот и се создава атмосфера на врска со себе и со светот околу нас.

Ве покануваме да ги прегледате ги овие денешни зборови и мисли на учителите што ги поставиле пред нас. Поставете си ги ваши цели за годината што иде, и користете ги Јогата и Медитацијата како инструменти за постигнување на истите. Нека овој магичен почеток на новата година ви донесе искуства и бескрајни можности за личен раст.

 

Пронајдете се себеси, пронајдете се во Јога и Медитација, и прегрнете го новиот почеток со отворено срце и ум.

 

Благодариме што сте дел од Јога центар Лидија Георгиева, и среќна нова година на сите!

 

*Вашиот Јога центар Лидија Георгиева.*

Започни го твоето јога патување денес!