ЈОГА СЕМИНАР со ЛИДИЈА ГЕОРГИЕВА

Фев 28, 2024

6 – 9 јуни 2024, хотел „Молика“, Пелистер, Битола

Вежбање во природа, долги прошетки и медитации на планинските ливади

Тема:

Искусување на реалноста зад искуството на сетилата

 

Дали сте се чувствувале изгубено во својот свет на рутина и стрес? Дали ви треба малку време да се изолирате од урбаната гужва и да го пронајдете вашиот внатрешен мир? Пред вас е перфектната можност – Јога семинар со Лидија Георгиева, што ќе се одржи од 6 до 9 јуни 2024 година, во прекрасниот Хотел „Молика“ сместен во единствениот Пелистер, Битола.

 

Овој семинар не е обичен. Тоа е искуство, единствено по својата природа, што ви нуди можност да се поврзете со природата, со себе и со својата душа. Почитувајќи ја традицијата на јогата, Лидија Георгиева ќе ве води низ денови исполнети со вежбање, медитации и исцелување.

 

Најпрво, замислете си: рано утро, сончеви зраци го греат вашиот образ додека стоите на прекрасна планинска падина. Вдишувате свеж воздух, ја чувствувате земјата под вашите нозе и  го слушате шумот на природата околу вас. Тоа е само почетокот на вашето патување кон внатрешен мир и хармонија.

 

Вежбањето во природа е доживување што нема цена. Со секоја асана, вашето тело станува пофлексибилно и по снажно. Тензијата од мускулите се ослободува, оставајќи простор за проток на животната енергија. И додека вежбате, Лидија ќе ве води низ патот на медитацијата, при што ќе научите важни техники за фокусирање на умот и побрзо достигнување на внатрешниот мир.

 

„Ако останеме доволно долго не правејќи ништо, ќе почнеме да чувствуваме нешто. Тоа „нешто“ е она што, во суштина, сме.“

Ова не само што ќе ве натера да размислувате, туку и да го искусите во вашето срце.

ПРОГРАМА:

ТЕОРИЈА – ПРЕДАВАЊА:
  • Доживување на себеси: јас и Јас. Спознавање на светот и себеси преку менталниот концепт (јас) и искусување преку свесно присуство (Јас = Атман – Брама)
  • Ние го создаваме светот во којшто живееме. Ако ја живееме својата божествена природа, тогаш создаваме хармоничен свет на љубов, почитување, поврзаност и убавина. Освестување на моќта за креација што ја имаме.
ПРАКТИКА:
  • Медитации – со седење и во движење – увид во природата на умот, свесност за мислите и емоциите, влегување во состојба на свесно присуство што ве поврзува со божественото.
  • Мона останување во тишина (не зборување и внатрешна тишина)
  • Асани (телесни положби), пранајама (техники на дишење) и релаксација. Ќе вежбаме надвор, во природа.

 

Хотел „Молика“ – Пелистер, Битола

Се наоѓа на 1350 м.н.в., сместен во борова шума, молика.

ЦЕНА НА ЕДЕН ПОЛН ПАНСИОН: 

2220 ден. во двокреветна соба ᴥ 2470 ден. во еднокреветна соба

За сместувањето плаќате директно во хотелот.  

 

МЕНИТО ВО ТЕКОТ НА СЕМИНАРОТ Е ВЕГЕТАРИЈАНСКО.

Не е дозволено консумирање на алкохол.

ВРЕМЕТРАЕЊЕ: Семинарот ќе започне во четврток, 6 јуни, во 18ч. и ќе заврши во недела, 9 јуни, попладне (околу 16ч.).
Почнуваме со работа во 7 часот наутро и работиме активно во текот на целиот ден. Околу 22 часот работиме вечерни медитации.

Пријавувањето е со уплата на  КОТИЗАЦИЈА ЗА СЕМИНАРОТ:

  • РАНА ПРИЈАВА до 30 април – 4200 ден. за редовните членови;

                                                              – 5200 ден. за други учесници.

  • 5200 денари за редовните членовите до 23 мај 2024
  • 6200 денари за редовните членовите по 23 мај 2024
  • 6200 денари за други учесници до 23 мај 2024
  • 7200 денари за други учесници по 23 мај 2024

Ако учеството се откаже до 23 мај 2024 се задржува 50% од котизацијата, а по 23 мај 2024 се задржува 70% од котизацијата.

 

Превозот е со сопствени автомобили или со такси.

Информации на: Тел:  071 23 87 85 или:  info@yoga.mk

 

Не пропуштајте го ова уникатното искуство на Јога семинар со Лидија Георгиева. Вашиот живот не мора да биде стандарден. Почнете ја вашата промена денес и зачекорите на вашиот исцелителен пат. 🌿🙏💖

Започни го твоето јога патување денес!