ЈОГА СЕМИНАР со ЛИДИЈА ГЕОРГИЕВА

Feb 28, 2024

6 – 9 јуни 2024, хотел „Молика“, Пелистер, Битола

Exercising in nature, long walks and meditations in the mountain meadows

Subject:

Искусување на реалноста зад искуството на сетилата

 

Дали сте се чувствувале изгубено во својот свет на рутина и стрес? Дали ви треба малку време да се изолирате од урбаната гужва и да го пронајдете вашиот внатрешен мир? Пред вас е перфектната можност – Јога семинар со Лидија Георгиева, што ќе се одржи од 6 до 9 јуни 2024 година, во прекрасниот Molika Hotel сместен во единствениот Пелистер, Битола.

 

Овој семинар не е обичен. Тоа е искуство, единствено по својата природа, што ви нуди можност да се поврзете со природата, со себе и со својата душа. Почитувајќи ја традицијата на јогата, Лидија Георгиева ќе ве води низ денови исполнети со вежбање, медитации и исцелување.

 

Најпрво, замислете си: рано утро, сончеви зраци го греат вашиот образ додека стоите на прекрасна планинска падина. Вдишувате свеж воздух, ја чувствувате земјата под вашите нозе и  го слушате шумот на природата околу вас. Тоа е само почетокот на вашето патување кон внатрешен мир и хармонија.

 

Вежбањето во природа е доживување што нема цена. Со секоја асана, вашето тело станува пофлексибилно и по снажно. Тензијата од мускулите се ослободува, оставајќи простор за проток на животната енергија. И додека вежбате, Лидија ќе ве води низ патот на медитацијата, при што ќе научите важни техники за фокусирање на умот и побрзо достигнување на внатрешниот мир.

 

„Ако останеме доволно долго не правејќи ништо, ќе почнеме да чувствуваме нешто. Тоа „нешто“ е она што, во суштина, сме.“

Ова не само што ќе ве натера да размислувате, туку и да го искусите во вашето срце.

PROGRAM:

THEORY - LECTURES:
  • Доживување на себеси: јас и Јас. Спознавање на светот и себеси преку менталниот концепт (јас) и искусување преку свесно присуство (Јас = Атман – Брама)
  • Ние го создаваме светот во којшто живееме. Ако ја живееме својата божествена природа, тогаш создаваме хармоничен свет на љубов, почитување, поврзаност и убавина. Освестување на моќта за креација што ја имаме.
ПРАКТИКА:
  • Meditations – sitting and moving – insight into the nature of the mind, awareness of thoughts and emotions, entering a state of conscious presence that connects you with the divine.
  • Mona - remaining in silence (not speaking and inner silence)
  • Asanas Body Positions, pranayama (breathing techniques) and relaxation. We will practice outside, in nature.

 

Molika Hotel – Pelister, Bitola

It is located at 1350 m.a.s.l., located in a pine forest, Molika.

PRICE OF ONE FULL BOARD: 

2220 ден. во двокреветна соба ᴥ 2470 ден. во еднокреветна соба

You pay for the accommodation directly at the hotel.  

 

THE MENU DURING THE SEMINAR IS VEGETARIAN.

Alcohol consumption is not allowed.

DURATION: Семинарот ќе започне во четврток, 6 јуни, во 18ч. и ќе заврши во недела, 9 јуни, попладне (околу 16ч.).
We start work at 7 in the morning and work actively throughout the day. Around 10 pm we do evening meditations.

Пријавувањето е со уплата на  КОТИЗАЦИЈА ЗА СЕМИНАРОТ:

  • РАНА ПРИЈАВА до 30 април – 4200 ден. за редовните членови;

                                                              – 5200 ден. за други учесници.

  • 5200 denars for regular members до 23 мај 2024
  • 6200 denars for regular members after 23 мај 2024
  • 6200 denars for other participants until 23 мај 2024
  • 7200 denars for other participants after 23 мај 2024

If participation is cancelled until 23 мај 2024 50% of the registration fee is kept, and по 23 мај 2024 after 70% of the registration fee is retained.

 

Transportation is by own cars or by taxi.

Information on: Тел:  071 23 87 85 or:  info@yoga.mk

 

Не пропуштајте го ова уникатното искуство на Јога семинар со Лидија Георгиева. Вашиот живот не мора да биде стандарден. Почнете ја вашата промена денес и зачекорите на вашиот исцелителен пат. 🌿🙏💖

Start your yoga journey today!