Јога техники за ублажување на ПМС и менструалните грчеви

Јога техники за ублажување на ПМС и менструалните грчеви

Јога техники за ублажување на ПМС и менструалните грчеви   Дали сте изморени од тоа секој месец да се справувате со непријатностите и болките од ПМС и менструалните грчеви? Јогата нуди природен и ефикасен начин за ублажување на овие симптоми и олеснување на...
5 најдобри јога положби за подобрување на балансот

5 најдобри јога положби за подобрување на балансот

Додека секојдневниот живот брзо минува, балансот може да избега од нашите раце. Но не бидете загрижени, со помош на некои од најдобрите јога положби, можете да ја вратите рамнотежата во својот живот. Овие положби ви овозможуваат да ги намалите стресот и напнатоста,...
РАЏА ЈОГА – ЈОГА НА МЕДИТАЦИЈАТА

РАЏА ЈОГА – ЈОГА НА МЕДИТАЦИЈАТА

Петнаесетиот по ред ЈОГА СЕМИНАР на тема РАЏА ЈОГА – ЈОГА НА МЕДИТАЦИЈАТА со Лидија Георгиева се одржа на планината Пелистер, од 15 – 18 јуни 2023.     Подолго време нашите членови имаа желба да се запознаат со овој дел од јогата и да научат...
5 најдобри јога положби за ублажување на алергиски ринитис

5 најдобри јога положби за ублажување на алергиски ринитис

Јогата е позната како една од најефикасните форми на релаксација и здравствена заштита. Освен што ја подобрува физичката состојба, може да има и позитивно влијание врз менталното здравје, врз алергискиот ринитис и други здравствени проблеми.   Еден од начините да...
Зголемете ја вашате физичка и ментална снага

Зголемете ја вашате физичка и ментална снага

Кога  размислуваме за рамнотежата најчесто ја поврзуваме со снагата и цврстината, како физичка така и ментална. Во јогата, зголемувањето на внатрешната снага доаѓа со способноста да научиме да го контролираме сопственото тело, без разлика на  положбата во која се...