Јога семинар со Лидија Георгиева

Мар 27, 2023

Вежбање во природа, долги прошетки и медитации на планинските ливади

 

15 – 18 јуни 2023, хотел „Молика“, Пелистер, Битола

 

Тема:

РАЏА ЈОГА – ЈОГАТА НА МЕДИТАЦИЈАТА

Ако останеме доволно долго не правејќи ништо, ќе почнеме да чувствуваме нешто. Тоа „нешто“ е она што, во суштина, сме.

Патанџали: Осум степени практика до себе-спознавање

 

ПРОГРАМА:

ТЕОРИЈА – ПРЕДАВАЊА:

 • Јога – историја, филозофија, јогата денес
 • Раџа јога – медитацијата како пат на спознавање
 • Yama (што да не се прави) и niyama (што да се прави) – етички принципи што ве облагородуваат и водат кон божествено живеење
 • Ние го создаваме светот во којшто живееме. Освестување на моќта за креација што ја имаме.

практикА:

 • Медитации – со седење и во движење – увид во природата на умот, свесност за мислите и емоциите, влегување во состојба на свесно присуство што ве поврзува со божественото.
 • Мона останување во тишина (не зборување и внатрешна тишина)
 • Асани (телесни положби), пранајама (техники на дишење) и релаксација. Ќе вежбаме надвор, во природа. 

 

Хотел „Молика“ – Пелистер, Битола

Се наоѓа на 1350 м.н.в., сместен во борова шума, молика.

ЦЕНА НА ЕДЕН ПОЛН ПАНСИОН:

ᴥ 2220 ден. во двокреветна соба      2470 ден. во еднокреветна соба

За сместувањето плаќате директно во хотелот. 

 

МЕНИТО ВО ТЕКОТ НА СЕМИНАРОТ Е ВЕГЕТАРИЈАНСКО.

Не е дозволено консумирање на алкохол.

 

ВРЕМЕТРАЕЊЕ: Семинарот ќе започне во четврток, 15 јуни, во 18ч. и ќе заврши во недела, 18 јуни, попладне (околу 16ч.).
Почнуваме со работа во 7 часот наутро и работиме активно во текот на целиот ден. Околу 22 часот работиме вечерни медитации.

 

Пријавувањето е со уплата на  КОТИЗАЦИЈА ЗА СЕМИНАРОТ:

 • РАНА ПРИЈАВА до 10 мај – 3900 ден. за редовните членовите;

                                                         – 4900 ден. за други учесници.

 • 4900 денари за редовните членовите до 2 јуни 2023
 • 5900 денари за редовните членовите по 2 јуни 2023
 • 5900 денари за други учесници до 2 јуни 2023
 • 6900 денари за други учесници по 2 јуни 2023

                 

Ако учеството се откаже до 9 јуни 2023 се задржува 50% од котизацијата, а по 9 јуни 2023 се задржува 70% од котизацијата.

 

Превозот е со сопствени автомобили или со такси.

 

Информации на: Тел:  071 23 87 85 / 078 48 80 78 или:  info@yoga.mk

Започни го твоето јога патување денес!