ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ

 

Политика на приватност — Вашата приватност е важна за нас.

Политика на Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје е да ја почитува вашата приватност во врска со какви било информации што можеме да ги собереме додека работи нашата веб-страница. Оваа политика за приватност се однесува на https://yoga.mk (во понатамошниот текст, „нас“, „ние“ или „ https://yoga.mk“). Ние ја почитуваме вашата приватност и сме посветени на заштита на личните информации што може да ни ги дадете преку Веб-страната. Ја усвоивме оваа политика за приватност („Политика за приватност“) за да објасниме кои информации можат да се соберат на нашата веб-страница, како ги користиме овие информации и под кои околности можеме да ги откриеме информациите на трети страни. Оваа политика за приватност се однесува само на информациите што ги собираме преку Интернет-страницата и не се однесува на нашата колекција на информации од други извори.

Оваа политика за приватност, заедно со Правата и условите објавени на нашата веб-страница, ги утврдуваат општите правила и правилата што ја регулираат вашата употреба на нашата веб-страна. Во зависност од вашите активности при посета на нашата веб-страна, можеби ќе се бара да се согласите со дополнителни правила и услови.

– Посетители на веб-страната

Како и повеќето оператори на веб-страни, Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје собира информации што не се лични и веб-прелистувачите и серверите обично ги прават достапни, како што се типот на прелистувачот, изборот на јазик, страницата за повикување и датумот и времето на секое барање на посетителот. Целта на Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје во собирањето на лични информации е подобро да разбереме како посетителите на Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје ја користат нашата веб-страна. Од време на време, Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје може да објави информации што не се лични за идентификација во агрегатот, на пр., со објавување извештај за трендовите во користењето на својата веб-страна.
ФИРАТА Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје исто така собира информации за лична идентификација како што се лични адреси на Интернет протокол (IP) за најавени корисници и за корисници кои оставаат коментари на https://yoga.mk. Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје открива само најавени IP адреси на корисници и коментари под истите околности што ги користи и открива информации за лична идентификација како што е опишано подолу.

– Собирање на лични информации за идентификација

Одредени посетители на веб-страниците на Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје избираат да комуницираат на начини на кои е потребно да собираме информации за лична идентификација. Количината и видот на информации што ги собира Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје зависат од природата на интеракцијата. На пример, ги замолуваме посетителите кои се регистрираат на https://yoga.mk да дадат корисничко име и адреса на е-пошта.

– Безбедност

Безбедноста на вашите лични информации е важна за нас, но запомнете дека ниту еден метод на пренесување преку Интернет или метод на електронско складирање не е 100% сигурен. Додека ние се стремиме да користиме комерцијално прифатливи средства за да ги заштитиме вашите лични информации, не можеме да ја гарантираме нејзината апсолутна безбедност.

– Огласи

Рекламите што се појавуваат на нашата веб-страна може да им бидат доставени на корисниците од партнери за рекламирање, кои можат да постават колачиња. Овие колачиња му овозможуваат на серверот за реклами да го препознава вашиот компјутер секој пат кога ќе ви испратат оглас преку Интернет за да соберат информации за вас или други кои го користат вашиот компјутер. Оваа информација им овозможува на мрежните реклами, меѓу другото, да доставуваат насочени реклами за кои сметаат дека ќе бидат од најголем интерес за вас. Оваа политика за приватност опфаќа употреба на колачиња од страна на Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје и не опфаќа употреба на колачиња од кој било огласувач.

– Линкови до надворешни страници

Нашата услуга може да содржи линкови до надворешни страници што не се управувани од наша страна. Силно ве советуваме да ја разгледате Политиката за приватност и правилата и условите на секоја страна што ја посетувате. Немаме никаква контрола над и не преземаме никаква одговорност за содржината, политиките за приватност или практиките на веб-страните, производите или услугите на трети страни.

– Заштита на одредени информации за лична идентификација

Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје открива потенцијално информации за лична идентификација и лична идентификација само на оние од нејзините вработени, изведувачи и здружени организации кои (i) треба да ги знаат тие информации за да ги обработуваат во име на Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје или да обезбедат услуги достапни на веб-страната на Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје, и ( ii) кои се согласија да не ги откриваат на другите. Некои од тие вработени, изведувачи и здружени организации може да бидат лоцирани надвор од матичната земја; со користење на веб-страната на Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје, вие се согласувате за пренесување на такви информации на нив. Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје нема да изнајми или продаде информации за лична идентификација и лична идентификација на никого. Освен за своите вработени, изведувачи и здружени организации, како што е опишано погоре, Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје открива потенцијални информации за лична идентификација и лична идентификација само како одговор на покана, судски налог или друго барање на владата, или кога Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје верува во добра волја дека обелоденувањето е разумно и неопходно за да се заштити имотот или правата на Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје, трети лица или јавноста во целост.
Ако сте регистриран корисник на https://yoga.mk и сте ја доставиле вашата адреса за е-пошта, Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје може повремено да ви испрати е-пошта за да ви каже за нови функции, да ги покаже вашите повратни информации или само да ве информира со она што се случува со Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје и нашите производи. Ние првенствено ја користиме страната https://yoga.mk за да комуницираме со овој вид информации, затоа очекуваме да го задржиме овој вид е-пошта на минимум. Ако ни испратите барање (на пример преку е-пошта за поддршка или преку некој од нашите механизми за повратни информации), ние го задржуваме правото да го објавиме со цел да ни помогнете да разјасниме или одговориме на вашето барање или да ни помогнете да поддржуваме други корисници. Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје ги презема сите неопходни мерки за да се заштити од неовластен пристап, употреба, промена или уништување на потенцијално идентификување и лична идентификација на информации.

– Агрегирана статистика

Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје може да собере статистика за однесувањето на посетителите на својата веб-страна. Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје може да ги прикаже овие информации јавно или да ги доставува до другите. Сепак, Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје не ги открива вашите информации за лична идентификација.

– Колачиња

За да го збогати и усоврши вашето искуство преку Интернет, Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје користи „Колачиња“, слични технологии и услуги обезбедени од други за да прикаже персонализирана содржина, соодветно рекламирање и да ги чува вашите преференции на вашиот компјутер.
Колаче е низа информации што веб-страната ги чува на компјутерот на посетител и дека прелистувачот на посетителот му дава на веб-страната секој пат кога посетителот ќе се врати. Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје користи колачиња за да му помогне на https://yoga.mk да ги идентификува и следи посетителите, нивната употреба на https://yoga.mk и нивните преференци за пристап до веб-страната. Посетителите на Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје кои не сакаат да имаат колачиња поставени на своите компјутери, треба да ги постават своите прелистувачи да ги одбиваат колачињата пред да користат веб-страни на Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје, со недостаток дека одредени карактеристики на веб-страните на Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје може да не функционираат правилно без помош на колачињата.
Доколку продолжете да пребарувате на нашата веб-страна без да ги менувате поставките за колачиња, потврдувате и се согласувате да ги користите колачињата на Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје

Промени во политиката на приватност

Иако повеќето промени веројатно ќе бидат мали, Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје може да ја менува својата политика за приватност од време на време, и според единствена дискреција на Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје. Јога центар – Тафталиџе, ДООЕЛ, Скопје ги охрабрува посетителите често да ја проверуваат оваа страна за било какви промени во нејзината политика за приватност. Вашата континуирана употреба на оваа страна по секоја промена во оваа „Политика за приватност“ ќе претставува прифаќање на таквата промена.