МЕДИТАЦИЈА – Искусете длабок спокој – изворот на тоа што во суштина сте

MEDITATION – Experience deep stillness – the source of who you really are

ОНЛАЈН СЕМИНАР со ЛИДИЈА ГЕОРГИЕВА Преку Скајп 11 ноември 2023, сабота, од 11 – 15 ч   МЕДИТАЦИЈА – Искусете длабок спокој – изворот на тоа што во суштина сте   Ако останеме доволно долго не правејќи ништо, ќе почнеме да чувствуваме „нешто“. Тоа...
Јога техники за ублажување на ПМС и менструалните грчеви

Јога техники за ублажување на ПМС и менструалните грчеви

Јога техники за ублажување на ПМС и менструалните грчеви   Дали сте изморени од тоа секој месец да се справувате со непријатностите и болките од ПМС и менструалните грчеви? Јогата нуди природен и ефикасен начин за ублажување на овие симптоми и олеснување на...
5 најдобри јога положби за подобрување на балансот

5 Best Yoga Poses to Improve Balance

Додека секојдневниот живот брзо минува, балансот може да избега од нашите раце. Но не бидете загрижени, со помош на некои од најдобрите јога положби, можете да ја вратите рамнотежата во својот живот. Овие положби ви овозможуваат да ги намалите стресот и напнатоста,...
5 најдобри јога положби за ублажување на алергиски ринитис

5 best yoga positions to relieve allergic rhinitis

Јогата е позната како една од најефикасните форми на релаксација и здравствена заштита. Освен што ја подобрува физичката состојба, може да има и позитивно влијание врз менталното здравје, врз алергискиот ринитис и други здравствени проблеми.   Еден од начините да...
Зголемете ја вашате физичка и ментална снага

Increase your physical and mental strength

Кога  размислуваме за рамнотежата најчесто ја поврзуваме со снагата и цврстината, како физичка така и ментална. Во јогата, зголемувањето на внатрешната снага доаѓа со способноста да научиме да го контролираме сопственото тело, без разлика на  положбата во која се...
Прегрнете го духот на пролетта со Јогата

Embrace the spirit of spring with Yoga

Цветовите цветаат, птиците пеат, а луѓето со рацете ја допираат почвата. Пролетта е во воздухот! Но, дали пролетта е присутна во вашата јога пракса? Пролетта е време на обновување, трансформација и отпуштање на старото за да се направи простор за новото. Пролетната...